11 03

16 104

14 041

 

06 02

11 11

 

KN Maskin AS, er et firma i bransjen maskinentreprenør. Firmaet består av 6 fast ansatte, 1 lærling, og en moderne maskinpark

KN Maskin tar arbeid innenfor bl.a. masseforflytting, tomter, veier, vannanlegg, vann og avløp, riving, hyttetomter, hustomter, spillvannsanlegg, drenering jobber, fjellsprenging, leveranse grus, jord, stein, pukk, snørydding/strøsand, industritomter og kosting av veier og P-plasser.

TELEFON: 416 12 502

Kontakt oss for mer informasjon vedrørende våre tjenester.

 

Diverse

..

en hilsen fra Lødingen

se lødingen i bilder..

 

 

.

BygdaSomSykler

.

vgut

www.veslegut.no 

Marked

Hjem

Bygdebokarbeid i gang

Arbeidet med gårds- og slektshistorien for Lødingen etter 1900 er nå startet opp.

Bygdebokforfatter Isak Kjerpeseth Hassel har jobbet i prosjektet siden desember 2010. Nå er han i Lødingen og blir her utover sommeren. Han skal gjøre seg kjent med geografien, gårdene og folket! Han trenger medvirkning fra innbyggerne hvis gårds- og slektshistorien skal bli bra.

Innsamling av opplysninger til gårds- og slektshistoria for Lødingen. Link til skjema finner du i bunnen av saken.

I forbindelse med nedtegnelsen av Lødingens nyere historie, perioden 1900 til vår tid, oppfordres kommunens innbyggere til å bidra med slekts- og gårdsopplysninger.
Du kan laste ned prosjektets spørreskjemaer her, og gi ditt bidrag.

Alle kan bidra
I motsetning til hva mange tror, omhandler ikke gårds- og slektshistoria bare de familiene som kan føre slektene sine flere århundrer tilbake. I løpet av det 20. århundret gjennomgikk Lødingen kommune en omfattende befolkningsendring. I 1900 hadde Lødingen prestegård noen få hundre fastboende, mens om lag 1.400 var bosatt på de omkringliggende gårdene. I 2001 hadde 1.822 adresse på tettstedet, mens 522 personer var bosatt på de resterende 30 gårdsnumrene. Lødingen kommunes gårds- og slektshistorie for det 20. århundret er derfor i stor grad historia om et folk på flyttefot.

Alle kan bidra i arbeidet - gamle og unge, bofaste og innflyttere. De ansvarlige for prosjektet oppfordrer den yngre garde til å hjelpe til med å samle opplysninger fra den eldste delen av slekta. Slik kan en bidra både til ferdigstilling av bygdeboka, og samtidig få nærmere kontakt med egen historie.

Hvordan skal jeg fylle ut skjemaene?
I forbindelse med gårds- og slektshistoriearbeidet er det utarbeidet to spørreskjema. Slik fyller du dem ut:

Slektsskjema for Lødingen
- Fyll ut informasjon om deg selv, din ektefelle/samboer/partner, barn, osv.
- OBS! I tilfelle du selv/partner eller dere begge ikke har eldre slekt i Lødingen   behøver du/dere ikke å oppgi øvrige slektninger enn foreldre og deres hjemsted. Oppgi da navn og fødselsdato for dere selv, barn, barnebarn osv.

Tradisjonsskjema for Lødingen
- Skjemaet er standardisert. Spørsmålene vil derfor ikke være relevante for alle gårdsnumrene i kommunen.
- Fyll ut spørsmålene i de angitte boksene. Blir det for lite plass kan du fylle ut svaret på eget ark. Leverer du besvarelsen digitalt kan du fritt utvide tekstboksen.
- Kan du ikke svare på et spørsmål – gå videre til neste, eller kontakt forfatteren for veiledning.
- Har du din tilhørighet på tettstedet, gnr. 28 Lødingen Prestegård, gå direkte til punkt D. GÅRDSHISTORIE/TETTSTEDSHISTORIE.
- Skriv på eget ark hvis du får for liten plass til å svare i angitt rute.

Bildemateriale
Har du gamle foto av fra bygda eller tettstedet? Bygdebokforfatteren er i så tilfelle interessert i å bruke disse i bygdeboka. Ta kontakt med kommunen om du har behov for hjelp til å kopiere bildene. Alle foto vil bli kreditert utlåner.

Ta kontakt
Under Sjømatfestivalen, 11. og 12. juni, vil forfatteren være til stede på ”Kulturboden”. For spørsmål vedrørende arbeidet kan Isak Kjerpeseth Hassel kontaktes på tlf: 99 03 12 82, eller pr. e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

Tradisjonsstoff skjema
Slektsskjema

Kilde: lødingen kommune