11 03

16 104

14 041

 

06 02

11 11

 

KN Maskin AS, er et firma i bransjen maskinentreprenør. Firmaet består av 6 fast ansatte, 1 lærling, og en moderne maskinpark

KN Maskin tar arbeid innenfor bl.a. masseforflytting, tomter, veier, vannanlegg, vann og avløp, riving, hyttetomter, hustomter, spillvannsanlegg, drenering jobber, fjellsprenging, leveranse grus, jord, stein, pukk, snørydding/strøsand, industritomter og kosting av veier og P-plasser.

TELEFON: 416 12 502

Kontakt oss for mer informasjon vedrørende våre tjenester.

 

Diverse

..

en hilsen fra Lødingen

se lødingen i bilder..

 

 

.

BygdaSomSykler

.

vgut

www.veslegut.no 

Marked

Hjem

TERAPI -TILBUD I LØDINGEN

Tilbyr Medisinsk Yogaterapi i Lødingen

18 031

Nede i Næringshagen holder den nyutdannede Yogaterapauten til.

Susanne Sommernes ble ferdig med to og ett halvt års studie ved årsskiftet, som bestod i grunnmedisinske fag og medisinsk yoga terapaut /lærer utdannelse.

Terapauten har akkurat startet opp med denne praksisen i Lødingen, som tydeligvis er et populært tilbud siden listene er fullbooket allerede.

-Det er så stor pågang på de kursene jeg har satt opp, at jeg skal sette opp ekstra, sier Susanne Sommernes til Lødingensia.

 18 032   18 033

Alle som tar medisinsk yoga må ha en medisinsk utdannelse først, slik at man forstår hele mennesket kropp, sinn og sjel både på det yogiske plan og det medisinske.
Medisinsk yoga er basert på kundalini yoga, en av de eldste yoga former i verden.

Hvem passer Medisinsk Yoga for?

Denne yogaformen er spesielt utviklet for medisinske formål, og er tilpasset de fleste fysiske og psykiske begrensninger. Øvelsene er myke og rolige og kombineres med pusteteknikker og meditasjon. Hvis du er helt frisk kan MediYoga hjelpe deg til større bevissthet, stabilitet, ro og harmoni. MediYogas rolige og meditative form skjuler dype og omfattende påvirkninger i kropp og sinn.

Hva er spesielt med MediYoga?

MediYoga er en terapeutisk yogaform, basert på den gamle yogaformen Kundalini vevet sammen med aspekter fra tradisjonell kinesisk medisin og moderne medisin. Du trenger ikke være syk for å gjøre MediYoga, og vil ha like stor glede av den uansett hvor du er i livet eller hvilken forfatning helsen din er i.
Veldig fint for å lære seg å puste riktig, stresse mindre og finne indre ro.

Yoga som medisin

Stadig flere mennesker ser etter flere måter å møte en sykdom på eller hva man kan gjøre for å ha et godt liv. Den samme bevisstheten har gjort at mange som jobber innenfor helsevesenet også ser etter et mer holistisk verktøy å gi sine pasienter. Både helsepersonell og pasienter ser etter noe mer enn å bare gi eller få medisiner, noe som knytter sammen hele mennesket.

I dag brukes Medisinsk Yoga som rehabilitering ved 25 norske helseinstitusjoner, deriblant Radiumhospitalet (kreftrehabilitering), Ressurssenter Øst, Catosenteret, Feiringklinikken (hjerterehabilitering), Stavanger kommune – avdeling for psykisk helse og Asker og Bærum sykehus.

Medisinsk Yoga har oppnådd stor fremgang fordi den knytter sammen de urgamle redskapene og øvelsene i yogaen med moderne medisin. For å kunne drive opplæring innen helsevesenet må det finnes belegg, dokumentasjon på at det virkelig fungerer. Det har vært gjort studier på MediYoga siden 1997, og det gjøres 3-4 studier i året. Mens skolemedisinen er proff på akuttmedisin er MediYoga et helhetlig filosofisk system som støtter vår egen helende evne. Mange MediYoga-instruktører jobber innenfor helsevesenet og bruker yogaen som et kompletterende verktøy i sin arbeidshverdag.

Et eksempel: Ved høyt blodtrykk. Da kan medisiner gi en akutt effekt og senke trykket, mens Medisink Yoga kan brukes etterpå for å gjøre noe med den egentlige årsaken til det høye blodtrykket. På den måten kan man selv være med på forebygge og styrke sin egen helse.

MediYoga og hjerteproblemer
Medisinsk Yoga har et stort anntall studier som viser at denne yoga formen er veldig bra for ulike problemer som rammer hjertet. En ny svensk studie ved hjerteintensiven på Danderyds sjukhus i Stockholm viste tydelig at Mediyoga – Medisinsk Yoga minsker risikoen for hjerteinfarkt.

Resultatene var så entydige at sykehuset fra januar 2010 bruker medisinsk yoga i sin regulære rehabilitering av sine hjerteinfarktpasienter.

Varemerke MediYoga®
Fordi det har blitt en økende interesse for MediYoga (medisinsk yoga) i helsevesenet, har det vært viktig for grunnleggerne av MediYoga® at vi er tydelige og korrekte i beskrivelsen av hva Medisinsk Yoga er og hva MediYoga® gjør.

”Fra oktober 2004 er Mediyoga Medicinsk Yoga® et registrert varemerke. Hensikten er at alle, innen og utenfor helsevesenet, skal vite at under dette varemerket, finnes den vitenskapelig utprøvde yoga som fra 1996 er utviklet av Göran Boll på IMY Medicinsk Yoga, Stockholm, Sverige.”
Medisinsk Yoga_Mediyoga

Medisinsk Yoga-Lødingen finner du på Facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100024466903200

Historie

Medisinsk Yoga® og IMY® er grunnlagt av den svenske yogainstruktøren Göran Boll. Dette er en terapeutisk form for yoga som springer ut fra Kundaliniyogaen, en av de eldste yogaformene nord i India og Tibet. Kundalini har sine røtter i den tantriske tradisjonen, en av de eldste yogaformene vi kjenner til i dag. Med yoga menes her en livsstil og livsfilosofi som omfattet både kosthold, mosjon, tankesett, pust m.m. I medisinsk Yoga har man tatt dette gamle systemet og vevet inn grunnleggende aspekter fra Ayurveda, den flere tusen år gamle legekunsten, samt viktige komponenter fra den tradisjonelle kinesiske medisinen (TKM).

IMY begynte i 1997 og samle og utvikle yogaøvelser og –program basert på hva som tradisjonelt sett hadde blitt brukt mot ulike sykdommer og plager i disse gamle kulturene.

Medisinsk Yoga er utviklet under klinisk og terapeutisk arbeid med titusentalls mennesker på flere hundre svenske arbeidsplasser siden -97. Dette yogiske systemet er utviklet utifra resultatene fra hundretalls av vitenskapelige studier på ulike former for yoga over hele verden, blant disse flere ved Karolinska Instituttet.

Danderyds Sjukhus og StockholmsUniversitets regi. Etter hvert har det også begynt å komme studier fra Norge. Resultatet har blitt en rekke enkelt-øvelser som kan brukes hver for seg eller settes sammen til lengre yogaprogram, hvor hver øvelse har vist seg å ha konkret effekt på visse sykdommer, plager, skader osv. både fysiske og psykiske.