11 03

16 104

14 041

 

06 02

11 11

 

KN Maskin AS, er et firma i bransjen maskinentreprenør. Firmaet består av 6 fast ansatte, 1 lærling, og en moderne maskinpark

KN Maskin tar arbeid innenfor bl.a. masseforflytting, tomter, veier, vannanlegg, vann og avløp, riving, hyttetomter, hustomter, spillvannsanlegg, drenering jobber, fjellsprenging, leveranse grus, jord, stein, pukk, snørydding/strøsand, industritomter og kosting av veier og P-plasser.

TELEFON: 416 12 502

Kontakt oss for mer informasjon vedrørende våre tjenester.

 

Diverse

..

en hilsen fra Lødingen

se lødingen i bilder..

 

 

.

BygdaSomSykler

.

vgut

www.veslegut.no 

Marked

Hjem

SATSER PÅ REISELIV

Turisme og samarbeid = Ny giv for Lødingen!

18 101 kopi

«Searafting North» gav BFO-medlemmene en fartsfyllt start på dagen med en fin naturopplevelse fra RIB.

Lødingen ligger midt mellom Vesterålen og Lofoten, hvor turismen blir bare større og større rundt oss. Gjennom solide planer og godt samarbeid skal Lødingen nå settes på kartet, en gang for alle.

Først ute var BFO- Andøya som onsdag fikk teste det nye samarbeidsprosjektet mellom aktørene på naturopplevelser i Lødingen, «Adventure Land», «Searafting North», «Fiskeopplevelser Kanstad», og «Gunnars fiskelykke».

18 103 kopi   18 109

18 1011Gruppen på 7 som var på Teambuilding, startet dagen med RIB-tur i et flott høstvær på Kanstad, før de «hoppet « over i neste båt for å prøve fiskelykken på Kanstadfjorden. Da følget var tilbake i land, skulle selvfølgelig fisken veies, og premie deles ut til den med best fiskelykke, eller haill... 

Jan Heidegård fra «Adventureland» disket så opp med sin hjemlagede blomkålsuppe med bacon til de fornøyde og sultne «fiskerene», etter flere timer på sjøen. Lunsjen servertes fra grillhytta til «Fiskeopplevelser Kanstad». Etter måltidet dro følget videre til Lødingen for avslapping på hotellet før kveitemiddag skulle serveres der på kvelden.

18 106  18 102 18 107

18 105

BEKLEDNING OG HAILL: Rett og trygg bekledning sørget Gunnars Fiskelykke for at deltagerene fikk før de skulle ut på Kanstadfjorden. Men før BFO-Andøya skulle ut og prøve fiskelykken ble de orientert om både båtene og fiskeutstyret de skulle bruke. Fiskerene fikk så en aldri så liten innføring fra Gunnar om hva "haill" er,  og hva det betyr for en vellykket fisketur...

17 104 17 101

Dette var altså det første organiserte opplegget til de 4. ferske reiselivsaktørene, som har gått sammen om et felles løft for turisme i Lødingen.

18 01«Adventureland» som er en av de nyoppstartede bedriftene vil være behjelpelig slik at de som besøker Lødingen skal få den aller beste og mest tilrettelagte opplevelsen.

Jan Heidegård som drifter «turistformidlingen» har fra sitt kontor i Lødingen sentrum samarbeid med de andre aktørene, som tilbyr bl. a fisking og båtutleie, samt isfiske på vinteren. Fjellturer, RIB-turer, og Nordlys-safari. Sistnevnte er det Arctic Tours med Lillian Bjerkan og Åge Johansen som står bak. Paret som har gått til anskaffelse av minibuss, vil kunne tilby turer for nordlysturister, samt ørnesafari.

«Adventureland» er samkjørt med både «Visit Lofoten» og «Visit Norway», slik at de som oppsøker disse aktørene for reiselivstrafikk, også der finner det Lødingen har å tilby.

18 1017

«Searafting North» med Ronny Gjerde i spissen drifter også en nyskapning i kommunen.Denne aktøren vil tilby RIB-safari i området rundt Lødingen, og vil ta besøkende med til populære turistmål i nærområdet rundt en times tid fra Lødingen, som Trollfjorden og Stetind. Gjerde ønsker å tilby skreddersydde opplegg til bl. annet teambuilding, utdrikkningslag, blåturer osv, samt utleie av vannskuter.

Bak «Fiskeopplevelser Kanstad» står Audny og Steve Strøm.

18 1012Paret bor i naturskjønne omgivelser ved Kanstadfjorden som fra gammelt av er kjent som en fiskerik fjord som tilbyr de fleste fiskeslag. Steve Strøm ønsker å hjelpe de som ønsker å oppleve denne fjordens muligheter ved å lære litt om fiskmulighetene både fra land og båt, samt har tilbud om overnatting. Audny Strøm stiller med sine kokekunster og vil tilby den fantastiske opplevelsen å få servert havets goder på den Nordnorske lokale måten, enkelt og godt. Paret er ivrige etter å få vise fram det flotte som finns rett utenfor stuedøra på Kanstad, også til hurtigruteturistene når sjanser byr seg. så Steve Strøm som også er sjåfør på Hurtigrutebussen, la onsdag like godt turen nedom hjemstedet med sine 80 passasjerer, på veg fra Harstad til Sortland.

«Gunnars fiskelykke» tilbyr stødige og godt utstyrte båter for skreddersydde fisketurer på havet rett utenfor Lødingen, hvor Vestfjorden, Tysfjorden, Ofotfjorden og Tjeldsundet møtes. Dette er allerede blitt et verdsatt tilbud av de som har benyttet seg av båtturene til den alltid så blide og positive Gunnar Lie Eide.

18 1013

FISKELYKKE: Det ble fangst fra begge båtene. Gunnar forteller, viser og sløyer.

18 1015

Felles for alle disse enkelaktørene, er ønske om å samarbeide.

-Vi anbefaler gjerne hverandre, samt også alle andre som har noe å tilby lokalt, og vi er raus med å videreformidle. Steve Strøm fra «Fiskeopplevelser Kanstad» kan faktisk bruke mine båter, og jeg hans båter.

Vi kan til og med vikarierer for hverandre, og det var viktig i sommer.Det er også samarbeid med andre virksomheter som bl. annet stedets hotell, sier Gunnar Lie Eide.

Eides nyskapning vil også tilby spennende og tilrettelagte turer til den forliste frakteskuta Evelyn Karin, til helleristningene på Valle, samt til Barøy. Han har også samlet litt gammel historie fra disse stedene, som skal fortelles videre til interesserte besøkende på øya. Eide har inngått en leieavtale med Kystverket i forbindelse med prosjektet «Fyr treng folk», og skal leie Barøy fyr i 2 år. Utvendig er fyret renovert men innvendig trengs litt oppussing, som Eide i samarbeid med Kystverket skal ta tak i. Men fyret skal holdes i 1975 stil, slik som det var da det enda var i drift. Når det formelle er i orden vil den nye «fyrvokteren» også tilby overnatting på erverdige gamle Barøy. En perle i et viktig veikryss til sjøs på nordvestsiden av Barøya, bare et steinkast fra Lødingen.

18 10116

Dagens utflukt fra Kanstad var den første av forhåpentligvis mange kommende samarbeidsprosjekter. For sammen er disse nye reiselivsaktørene klare til å sette Turist-Lødingen på kartet, med et nært samarbeid, bra dialog, og en god dose Lødingenpatriotisme i kroppen.

18 104

TEAMWORK: Samarbeidet startet godt, og Audny Strøm, Jan Heidegård, Gunnar Lie Eide, og Ronny Gjerde ser frem til flere sammarbeidsprosjekt i tiden som kommer.

(Alle foto: Rita Pettersen Tolnes)

 

Her finner du Lødingens nye reiselivsaktører: 

www.fiskelykke.net 

www.searaftingnorth.com

fishlofoten.com 

www.adventureland.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.