11 03

16 104

14 041

 

06 02

11 11

 

KN Maskin AS, er et firma i bransjen maskinentreprenør. Firmaet består av 6 fast ansatte, 1 lærling, og en moderne maskinpark

KN Maskin tar arbeid innenfor bl.a. masseforflytting, tomter, veier, vannanlegg, vann og avløp, riving, hyttetomter, hustomter, spillvannsanlegg, drenering jobber, fjellsprenging, leveranse grus, jord, stein, pukk, snørydding/strøsand, industritomter og kosting av veier og P-plasser.

TELEFON: 416 12 502

Kontakt oss for mer informasjon vedrørende våre tjenester.

 

Diverse

..

en hilsen fra Lødingen

se lødingen i bilder..

 

 

.

BygdaSomSykler

.

vgut

www.veslegut.no 

Marked

Hjem

25 ÅR SIDEN "SCANDINAVIAN STAR" ULYKKEN

En sterk opplevelse for den 23.år gamle "Lødingenjenta" som overlevde katastrofebrannen.

 

MS "Scandinavian Star" var en bilferge som ble bygd i 1971. Det var underveis fra Oslo til Frederikshavn det brøt ut brann ombord natt til 7.april 1990. 

Redningsaksjonen var preget av kaos og forsinkelser, og 159 mennesker omkom. Blandt disse 27.barn under 16.år

Anja Løkholm Thuesen var blandt de heldige som overlevde brannen.anja2

Hun jobbet på billettkontoret for Da-No Ferry AS. Det var ny båt under opppussing, mange hadde sykemeldt seg av mannskapet på skipet så hun valgte å reise med for å hjelpe til i resepsjonen da alt var nytt for alle ansatte. Etter at de fleste hadde fått lugarer etter beste evne, var arbeidsdagen over. Anja møtte så noen venner til middag, etterfulgt av sosialt samvær i baren/underholdnings delen av skipet.
-Jeg hilste på den avtråtte rederen Hagen og hans kone, de hadde lugar rett over gangen der jeg hadde lugar. Alle var ved godt mot, Hagen gikk til lugaren mens vi fortsatte festen.
Anja hadde også kontakt med Andersen som ble utpekt som brannstifteren, da hun kjente til han fra før. Baren stengte og fem av "selskapet" gikk videre til noen spillemaskiner da de ikke var klar for sengen ennå.
De spilte på enarmede banditter hvor Anja vant en masse kronestykker.
-Jeg skulle bare tømme genseren min for kronestykker i lugaren da jeg oppdaget røyk og flammer i lugarkorridoren. Det var umulig å komme inn til min lugar. Jeg fikk varslet vennene mine slik at de skulle sette på brannalarmen, mens jeg løp opp på bruen til Kaptein Larsen. Jeg banket på døra og fikk gitt beskjed. I det samme kom 1. styrmann opp og fortalte det samme.
Brannalarmen ble satt på med en gang, men da systemet ikke gikk på av seg selv ble Anja stående å holde nede knappene for brannalarmen. Da de fleste var evakuert var hun en av de siste ut i livbåt.
-Det var problemer med livbåten, men vi kom oss ned til slutt. Deretter kom vi oss ombord på et lasteskip og bragt til land i Sandefjord. Det tok tid før vi forstod hva som hadde skjedd og omfanget av brannen. Vi var nok litt i sjokk alle sammen og så begynte det å gå rykter om mange døde. Da ble stemningen ganske så laber og alvoret startet. Etter at vi var reddet ombord så vi skipet i full brann - og det var et trist syn.
I Sandefjord ble alle tatt godt vare på. De fikk her lov til å ringe en telefon hver. Anja valgte å ringe sin bestefar for å gratulere han med dagen.
Hjemme på Lødingen satt Anja`s foreldre Sigrid og Ove Løkholm skrekkslaget, og fulgte med på nyhetsbildene. De hadde stått opp og slått på tv'en tidlig den morgenen, de følte at det var noe galt på gang.
Sjokket var stort da de fikk høre om brann på en av danskebåtene, da de visste at deres datter skulle være med.scandinavianstar_slukking1
-Etter hvert ble det jo bekreftet at det var den båten jeg var med samt at det kom bilder av en brennende båt på tv. De hadde noen grusomme timer uten å vite noe.
Jeg forstod nok ikke at det var blitt kringskastet opp til lille Lødingen, der familien min satt i uvisshet. Heldigvis ble det en lykkelig gjenforening av oss, men dessverre mange det ikke gikk så bra med, avslutter Anja Løkholm Thuesen, som fikk status som en av de fire hovedvitnene, og måtte stille i København som vitne etter denne tragiske ulykken for nøyaktig 25.år siden i dag.

Etter den fatale brannen ble skipet liggende som vrak i Southampton i flere år før hun ble solgt til Bahamas i 1994. Skipet ble restaurert og seilte videre som MS «Regal Voyager». I 2004 ble hun solgt til indiske opphuggere